Svingport automatik fra Danautomatik

Svingport - hvad skal jeg vælge?

Det kan godt være lidt af en jungle at finde ud af lige præcis hvad automatik der passer bedst til dit behov. I denne guide gennemgår vi alt hvad du bør være opmærksom på når du skal tilkøbe automatik til din svingport, men du er selvfølgelig også velkommen til at give os et kald på 87 76 99 74! Vi sidder altid klar ved telefonerne til at give kyndig rådgivning vedrørende din nye portautomatik.

 

Strømtilslutning

Vores portautomatik til svingporte fås med henholdsvis 12V, 24V og 230V som alle tilsluttes via et dansk 230 volt-stik. Men hvad skal du vælge og hvorfor?

Fordelen ved 12/24V er at din port lukker hurtigere (Ca. 40%) og at de kan mærke modstand under åbning og lukning via en encoder. Det betyder samtidigt også at 12/24V modellerne er mere følsomme overfor fx vind og at din svingport kan registrere et kraftigt vindstød som en ”forhindring” og dermed stopper porten sin lukke/åbne sekvens. Derudover kan også kan tilsluttes et batteri til 12/24V modellerne. 

Fordelen man får ved at vælge en 230V model er er man får en motor der er kraftigere med større moment og ikke bliver påvirket i åbning og lukke sekvensen af fx vindstød, ofte vil 230V også være et billigere alternativ til 12/24V.

Portfag (længde på port)

Både KARM2000 og KARM200 serien har elektriske aktuatorer som understøtter en portblad længde på henholdsvis 3, 4, 5 og 6 meter. På KARM200 serien er endestykket placeret i forenden på aktuatoren, hvilket gør at den er bedre egnet til at styre tungere porte samt porte som udsættes for vindstød og kraftige vrid.

Portfag udformning og vægt

Husk at være opmærksom på om dine portblade har en lukket eller åben overflade (fx gitter) og vær især opmærksom på højden og længden af dine portblade. Er det fx en lukket overflade vil den være nemt påvirkelig af vind. 
Det er også vigtigt at du tjekker om det valgte portautomatik understøtter vægten af din port. Er porten for tung, så vil automatikken have svært ved at køre jævnt og uforhindret. 

Betjeningsenheder

Hvordan vil du anvende din nye portautomatik? Der er mange valgmuligheder hos Danautomatik og vi sælger både fjernbetjeninger, trådløse kodetastaturer og nøgleboks. Vi har også en BLE-lock app løsning, og nøgleboks som giver mulighed for at du kan styre adgangen, selv når du ikke er hjemme. Perfekt til at lukke gartneren, postmanden eller håndværkerne ind! Der er mulighed for at tilkøbe en hukommelseschip som gemmer fjernbetjeningerne – uanset om der er strømafbrydelser m.m.

Valg af port?

Vi oplever at de fleste af vores kunder allerede har en port og blot ønsker at automatisere porten. Hvis du dog står og skal til at investere i en port, så husk at din portautomatik kun er lige så god som din port. Så husk derfor at..

  • Porten skal kunne svinge let og ubesværet på sine hængsler.
  • Porten skal kunne åbne hele vejen uden at gå i jorden
  • Hjul må ikke være fastgjort til porten.
  • Det anbefales af tungere svingporte anvender kugleleje-hængsler.