Danautomatik Portautomatik

Skydeport - hvad skal jeg vælge?

Skydeporte kan deles op i henholdsvis svæveporte og skydeporte. Det er i bund og grund den samme type portautomatik der anvendes til begge løsninger, den største forskel er blot om skydeporten kører på en skinne eller om den er monteret med et beslag og dermed kører fritsvævende over åbningen til indkørslen.

Det er værd at bemærke at skydeporte kræver en del plads til siderne for at kunne fungere optimalt. Det betyder dog også at din port ikke skaber unødvendig spildplads og at du kan holde helt op ad skydeporten. Det er dermed den perfekte portløsning til korte indkørsler.

Har du helt styr på automatikken til din skydeport? Hvis ikke, så læs med her og find ud af hvad hvilke overvejelser du bør gøre dig, før at du vælger din nye portautomatik. Vi sidder naturligvis også klar ved telefonerne til at give et godt råd med på vejen eller til at besvare de spørgsmål du måtte have. Grib derfor endelig telefonen og giv os et kald på 87 76 99 74!

 

I forbindelse med dit køb af skydeport automatik skal du overveje hvilken af de 3 typer motorer du skal vælge.

 

T-ONE

T-ONE serien er en kompakt skydeportsmotor, hvor styringen sidder indbygget i plastkassen sammen med motoren.  De er velegnet til skydeporte fra 400 kg op til 1200kg.

24V modellerne er op til 55% hurtigere end en tilsvarende 230V model.

BIG

Master serien er en større og kraftigere model end T-ONE serien, men stadigvæk en relativ kompakt motor. Master serien udmærker sig til brug af generelt tungere porte og skydeportsopgaver hvor der er mere modstand/friktion i portens bevægelse.

De er velegnet til skydeporte fra 1200 kg op til 2000kg.

MASTER

BIG serien er skydeportsmotorer konstrueret til professionel brug til meget tunge porte.

De kan bl.a. benyttes til fly-hangar porte og kan klare en vægt op til 4000kg.

Strømtilslutning

Alle vores portløsninger kører på 230V, men der kan dog være væsentlige forskelle når det kommer til motoren. Med en 12V har du mulighed for at finjustere hastigheden på åbne/lukke mekanismen og den åbner og lukker 30% hurtigere end 230V modellen. Du har også mulighed for at tilkoble et batteri og solpanel til 12V modellen til din skydeport. Det er dog værd at bemærke at du bør være opmærksom på hvor meget porten vejer. Hvis du har en tung port, så er det måske ikke optimalt at koble til et batteri og et solpanel, da det kræver en del energi at flytte den.

Driftssikkerhed

Først og fremmest, så er det vigtigt at din port er monteret på forsvarlig vis. Det kan du opnå på flere måder og det kommer selvfølgelig også an på hvad der er mulighed for. Monteringspladen kan fx nedstøbes. Du kan også boltre porten fast, hvis du har mulighed for det – hvis der fx er et betongulv.

Vi anbefaler at der tilkøbes en sikkerhedskant til din svæveport eller skydeport for at højne sikkerheden under brug. En sikkerhedskant sørger for at hvis porten under åbning rammer en forhindring, så stopper den automatisk og kører tilbage. Dette kan anvendes for at undgå at mennesker kommer i klemme samt materielle skader.

Der er mulighed for at tilkøbe en hukommelseschip som gemmer fjernbetjeningerne – uanset om der er strømafbrydelser m.m

 

Adgangskontrol

Der er mange forskellige måder hvorpå du kan regulere adgangen med din nye automatiske skydeport. Du kan fx tilkøbe et magnetisk loop detektor som sørger for at porten per automatik åbner når der registreres at der er et køretøj der er på vej til at forlade matriklen. Du kan også regulere adgangen med en kode eller en nøglebrik eller tilmed en helt almindelig nøgle. Der er masser af valgmuligheder! Hvis du har spørgsmål, så giv os et kald! Så skal vi nok hjælpe dig med at skræddersy den perfekte løsning indenfor portautomatik til dit behov.

Tilbehør til din skydeport

Du har rig mulighed for at tilkøbe ekstraudstyr til din nye skydeport eller svæveportsløsning. Du kan fx tilkøbe en portstopper med fjeder som sørger for at din port lukker nænsomt i. Som en sikkerhedsanordning kan man vælge en ekstern nødudløser som kan bruges til manuelt at frikoble motoren – fx hvis der skulle være strømafbrydelse. Når motoren er frakoblet kan du nemt og bekvemt skubbe porten. Gå på opdagelse i vores store sortiment og find lige præcis dét du står og mangler!