Bomanlaeg fra Danautomatik

Bomanlæg - hvad skal jeg vælge?

Hvis du allerede ved hvad type bomanlæg du er på udkig efter og ved hvilke funktioner den skal kunne understøtte, så vil du helt sikkert kunne finde den her hos Danautomatik! Hvis du derimod ikke er helt sikker eller ved hvad der egentligt er muligt, så læs med! Vi gennemgår de overvejelser du bør gøre dig inden du beslutter dig for et bomanlæg. Har du spørgsmål, så er du naturligvis mere end velkommen til at give os et kald på 87 76 99 74 – vi sidder klar ved telefonerne! Du kan også tage et kig på vores ordliste, for at få lidt mere indblik i hvad de forskellige komponenter anvendes til.

 

Strømtilslutning

Du kan få bomanlæg der kører på 12V eller 230V – begge tilsluttes via et dansk 230 volt. Der er to væsentlige forskelle at bemærke på 12V og 230V modellerne.

Først og fremmest, så har det betydning for antallet af driftscyklusser (hvor mange gange den kan åbne i timen) – de fleste 12V modeller har 100% driftscyklus og kan åbne og lukke så mange gange det kræves i timen.

En anden forskel er hvor hurtigt bomanlægget åbner og lukker. 230V modellen åbner bommen 0.4 sekunder hurtigere end 12V modellen, henholdsvis 2.2 sekunder og 1.8 sekunder.

Driftssikkerhed

Hvor tit skal dit bomanlæg anvendes? TAUs bomanlæg, som vi forhandler, er testet til brug min. 1 million gange. Der skal alligevel en del biler igennem, før at man når op i nærheden af dét tal. Det svarer ca. til at bommen åbner og lukker hvert andet minut, 24 timer i døgnet, alle 365 dage om året.

Adgangskontrol

Få det lige som du vil! Adgangen til din matrikel kan kontrolleres på mange måder. Vælg blandt andet imellem fjernbetjening, kodetastatur, nøglebrik eller nøgle!

Det er ikke altid at det er nødvendigt at der skal være adgangskontrol på begge sider af dit bomanlæg. Du har derfor også mulighed for at tilkøbe en magnetisk loop detektor som kan placeres på indersiden af bommen og som registrerer når en bil bevæger sig hen mod bomanlægget. Der er dermed ikke behov for at aktivere bommen når man forlader matriklen, da den helt automatisk åbner og lukker.

Tilbehør til dit bomanlæg

Der er rigelig med muligheder for at få lige præcis det bomanlæg du ønsker. Du kan fx tilkoble solceller og batterier til dit 12V bomanlæg, så selv hvis der ikke er en fast strømkilde, eller strømmen helt ryger, så fungerer bomanlægget upåklageligt! Det kan også anbefales at tilkøbe et bryd-ud-system, som sørger for at bommen ikke beskadiges ved påkørsel. Er din bom ekstra lang? Så kan du selvfølgelig både købe et knækled til den samt tilkøbe et pendul-ben til bommen, som den kan hvile på.

Du kan også tilkoble LED lys som blinker og dermed synliggør når  at bommen åbnes og lukkes med henholdsvis grønt og rødt lys. Eller hvad med et blinkende LED lys der indikerer at bomanlægget er i brug?. Hos Danautomatik kan du naturligvis tilkøbe alt du måtte have brug for til dit nye bomanlæg!